Υπερηχογράφημα – Ελαστογραφία

Τι είναι το υπερηχογράφημα;

Το υπερηχογράφημα (η υπερηχογραφία) αποτελεί μέθοδο που παρέχει πληροφορίες που αφορούν όργανα του σώματος χρησιμοποιώντας υψίσυχνα ηχητικά κύματα για να απεικονιστεί το μέγεθος, το σχήμα και η δομή των εσωτερικών οργάνων και των αιμοφόρων αγγείων. Στο Ιατρικό διαγνωστικό κέντρο ΖΩΗ, εκτελούνται όλα ανεξαιρέτως τα διαγνωστικά υπερηχογραφήματα

Συχνές Ερωτήσεις

1. Πότε συστήνεται το υπερηχογράφημα;

Ο ιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει για υπερηχογράφημα προκειμένου να διερευνηθεί το αίτιο του συμπτώματος ή της ενόχλησης που έχει εκδηλωθεί (και συνήθως αφορά την κοιλία).

2. Σε ποια είδη υπερηχογραφήματος μπορώ να υποβληθώ;

Στο Διαγνωστικό Ιατρικό κέντρο ΖΩΗ εκτελείται κάθε υπερηχογράφημα ήθελε ζητήσει ο θεράπων ιατρός σας.

3. Το υπερηχογράφημα είναι ασφαλές;

Απολύτως!

4. Χρειάζεται προετοιμασία για την υπερηχογραφική εξέταση;

Για τη διενέργεια ορισμένων υπερηχογραφημάτων μπορεί να απαιτηθεί ειδική προετοιμασία για την οποία θα λάβετε λεπτομερείς οδηγίες κατά τη στιγμή της κράτησης του ραντεβού σας. Για ορισμένες εξετάσεις μπορεί να χρειαστεί νηστεία, ενώ για άλλες θα χρειαστεί να καταναλώσετε αρκετά ποτήρια ύδατος πριν την πραγματοποίηση της εξέτασης. Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε εάν απαιτείται προετοιμασία για την εξέταση σας.

5. Τι λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος;

Κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος θα σας ζητηθεί να ξαπλώσετε, συνήθως σε ύπτια θέση στο εξεταστικό κρεβάτι. Ο ιατρός θα εφαρμόσει γέλη στο δέρμα σας και στη συνέχεια θα μετακινεί τον ηχοβολέα εφάπτοντάς τον στη γέλη προκειμένου να ληφθούν οι υπερηχογραφικές εικόνες.

6. Πόσο χρόνο διαρκεί η εξέταση;

Η διάρκεια της εξέτασης είναι περίπου 20 λεπτά.

7. Πως θα λάβω τα αποτελέσματα της εξέτασης;

Άμεσα παραδίδεται στον εξεταζόμενο, αλλά και στον παραπέμποντα ιατρό σας, εάν και εφόσον απαιτηθεί, γραπτή αναφορά η οποία περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τα ευρήματα της εξέτασης στην οποία υποβληθήκατε.

8. Είναι το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΖΩΗ συμβεβλημένο με το ΓΕΣΥ;

Το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΖΩΗ έχει σύμβαση με τον ΟΑΥ και τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες.